Előtakarékosság

Előtakarékosság

Az előtakarékossági szerződés előnyei
 
Állami támogatás:
Az állam 30 % maximum 72 000 Ft vissza nem térítendő állami támogatás biztosít azon személyeknek, akik előtakarékossági számlát nyitnak. Egy családban akár több is, minimum 4 de maximum 8 évig, ami adó és járulékmentes. Minden pénzügyi év végén megnézik, hogy mennyi befizetés történt a számlára és a befizetett összeg arányában az állami támogatást jóváírják . Az itt felhalmozódott tőkét , állami támogatást és a betéti kamatot kizárólag lakáscélra lehet felhasználni melyek felhasználási köre igen széles.
 
Garantált magas hozam, kedvező hitellehetőség:
A megkötött szerződéseknél a törvény garantálja, hogy az állami támogatás, a betéti- és hitelkamatok mértéke a megtakarítási idő alatt nem változtatható.
Egyedülálló konstrukció a megtakarítási piacon, hiszen az induláskor nem kell egyösszegű betétet elhelyezni, havi betétbefizetéssel az állami támogatás és a pénztári kamat révén magas hozam realizálható. A még le nem járt szerződések esetén a lakástakarékpénztár un. áthidaló kölcsönt is tudnak biztosítani forint alapú konstrukciókkal.
A megtakarítási idő végén kedvező fix kamatozású forint lakáskölcsön is igényelhető.

Minden lakáscélra:
Széles körű felhasználási lehetőség ami korlátozásoktól mentes. Gyakorlatilag minden lakással kapcsolatos költség finanszírozására felhasználható. Pl: vásárlás, építés , felújítás , korszerűsítés. Lakáscélnak minősül a pénzintézettől vagy biztosító intézettől felvett lakáscélú hitel kiváltására történő előtörlesztés vagy végtörlesztés is.
 
Rugalmas:
A betételhelyezés rugalmasan változtatható szüneteltethető, a befizetések szabadon növelhetők, illetve csökkenthetők. Egy háztartáson belül a szerződések összevonhatók, megoszthatók, közeli hozzátartozóra átruházhatók.
 
Jól tervezhető:
Az előre meghatározott havi befizetések , valamint a fix betéti és hitel kamatok miatt könnyen áttekinthető, előre kiszámítható, tervezhető.
 
Biztonságos:
Törvényi szabályozáson alapuló, rendkívül biztonságos megtakarítás, hiszen az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) garantálja, hogy a befizetett betéti összegek és azok kamatai 6 millió Ft értékhatárig biztosítva vannak.

Express House

    2800 Tatabánya, Szende L.u.3/c
    +36 30 227-2575
    info@expresshouse.hu

Eladó ingatlana van,
vagy épp ingatlant keres?

Adja meg adatait és segítünk!

Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom.
Üzenet küldése
Családi ház
Téglalakás
Ikerház
Nyaraló
Kert, gyümölcsös